Κ. Μητσοτάκης: Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, ο σκοπός της διήμερης επίσκεψης στο Άγιο Όρος

Ένας από τους βασικούς στόχους του προέδρου της ΝΔ είναι να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς υπάρχει «χώρος» για «επέκταση» της «γαλάζιας» παράταξης. Η Ελληνική Λύση, το κόμμα «ΝΙΚΗ» και άλλα μικρότερα κόμματα, που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ, αποτελούν μια «δεξαμενή» ψηφοφόρων, στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κομματικό επιτελείο της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και καθημερινά αναλύει τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

Όπως έχει επισημανθεί από στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ έχει περιθώριο να αποσπάσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στη Βόρεια Ελλάδα, από εκείνο που έλαβε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Για αυτό τον λόγο, το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και τη  Χαλκιδική, ενώ θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, όπου θα διανυκτερεύσει το Σάββατο το βράδυ.

Να σημειωθεί, ότι στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη, μέχρι τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, είναι να επισκεφθεί όλες της πόλεις και κωμοπόλεις, ακόμη και χωριά, της Μακεδονίας και της Θράκης, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά στη ΝΔ, όσο το δυνατόν περισσότερους Βορειοελλαδίτες, που παραδοσιακά κινούνται στην πλειονότητά τους στα δεξιά της πολιτικής σκηνής της χώρας μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης έλαβε 40%, ποσοστό τριών μονάδων κάτω από το 2019.

Στη Δράμα, η «γαλάζια» παράταξη «έπεσε» κάτω από το 40%, καθώς έλαβε 39,4%, από 43,9% που είχε λάβει το 2019.

Στην Πιερία, είχε πτώση σε σχέση με το 2019 της τάξεως του 6,4%, καθώς έλαβε 41,1%, από 47,5%.

Στην Πέλλα έλαβε 41,05%, ενώ το 2019 το ποσοστό της ήταν 42,3%.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσέγγιση των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, αλλά και του κόμματος «ΝΙΚΗ».

Αναφορικά με το κόμμα του θεολόγου δασκάλου, που στις πρώτες κάλπες βρέθηκε μια ανάσα από τη Βουλή, λαμβάνοντας 2,92% και 172.206 ψήφους, στη ΝΔ εξετάζουν κάθε παράμετρο.

Όπως ακούγεται έντονα στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα, ο επικεφαλής του κόμματος «ΝΙΚΗ», θεολόγος Δημήτρης Νατσιός και στενοί του συνεργάτες, έχουν διασυνδέσεις και επαφές με Μονές του Αγίου Όρους, που εκφράζουν ακραίες θέσεις.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες Μονές είχαν ταχθεί κατά των εμβολιασμών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που οδήγησε στο θάνατο πολλούς μοναχούς, καθώς αρνούνταν να εμβολιαστούν.

Το κόμμα «ΝΙΚΗ» στηρίζεται από τις συγκεκριμένες Μονές, οι οποίες πραγματοποιούν προεκλογικό αγώνα(!) υπέρ του, προσπαθώντας να προσελκύσουν πιστούς που επισκέπτονται το Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα «ΝΙΚΗ» διατηρεί άριστες σχέσεις και με Ρωσικά μοναστήρια, που τάσσονται υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν και της αναίτιας επίθεσης που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας.

Να επισημανθεί, πως ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το Άγιο Όρος έχει και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη διήμερη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος – θα τον συνοδεύει και ο γιος του Κωνσταντίνος – θέλει να καταδείξει ότι ο ίδιος και η ΝΔ βρίσκονται δίπλα στους μοναχούς.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης θα αναφερθεί και σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης του Αγίου Όρους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη τετραετία από την κυβέρνηση της ΝΔ, εφόσον οι πολίτες της δώσουν ποσοστό αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα έχει επαφές με τους επικεφαλής των Μονών και θα ενημερωθεί για τα όσα διαδραματίζονται στην Αθωνική Πολιτεία.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να «αποσυνδεθεί» το κόμμα «ΝΙΚΗ», με την Εκκλησία και το Άγιο Όρος.

Ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του θα διανυκτερεύσουν στο Άγιο Όρος το βράδυ του Σαββάτου και θα φιλοξενηθούν είτε στη Μονή Βατοπεδίου, είτε στη Σίμωνος Πέτρας, είτε στη Μονή Ξενοφώντος, την οποία επισκέπτονταν συχνά,ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί, ότι αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν την Εκκλησία της Ελλάδος στο προεκλογικό «παιχνίδι», έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στις κινήσεις ιερωμένων και μοναχών του Αγίου Όρους υπέρ του κόμματος «ΝΙΚΗ», αλλά και υπέρ του Κυριάκου Βελόπουλου, τόνισε με έμφαση ότι, όποιος θέλει να πολιτικοποιηθεί να «να αφήσει τα καθήκοντά του και να προσέλθει στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του και από κει να έχει τις θέσεις τις δικές του…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ