Πρόγραμμα ΝΔ: Εντυπωσιακή παρουσίαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλά χαμόγελα και «πηγαδάκια»

Ευδιάθετος, με πολύ χιούμορ, χρησιμοποιώντας στο έπακρον την τεχνολογία, μπροστά από μια τεράστια γιγαντοοθόνη, ο πρωθυπουργός παρουσίασε λεπτομερώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία. Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπήρξε από το σύνολο των στελεχών της ΝΔ που κατέκλυσαν το Κέντρο Μείζονος Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα.

Με πολλά χαμόγελα και μεγάλη ικανοποίηση αποχώρησαν τα χιλιάδες στελέχη της ΝΔ που παρέστησαν στην παρουσίαση του προγράμματος της κυβερνώσας παράταξης από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό του ενθουσιασμού που επικράτησε εντός της αίθουσας, ήταν πως σε πολλές περιπτώσεις, οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν παρατεταμένα τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη, παρουσίασε αναλυτικούς πίνακες, αλλά και φωτογραφίες με μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται σε όλη τα μήκη και πλάτη της επικράτειας.

Σε όλα τα «πηγαδάκια» που σχηματίσθηκαν μετά το πέρας της παρουσίασης, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, τα θετικά σχόλια έδιναν και έπαιρναν, με κορυφαίους υπουργούς, να λένε ότι «οι πολίτες θα τιμήσουν με την ψήφο τους τις προσπάθειες που κατέβαλε την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση και θα εκτιμήσουν δύο φορές περισσότερο το νέο πλήρες πρόγραμμα που παρουσιάστηκε».

Πόλο έλξης αποτέλεσε ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος συνομίλησε με πολλά στελέχη του κόμματος δεχόμενος πολλές ερωτήσεις.

Αυτό που έλεγε σε όλους είναι «ότι τίποτε δεν έχει κριθεί και επιβάλλεται όλες και όλοι να επικοινωνήσουν στους πολίτες το πρόγραμμα της ΝΔ, διότι η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».

Επίσης, ένα από «πηγαδάκια» που σχηματίσθηκε ήταν αυτό των υπουργών,  Άδωνη Γεωργιάδη, Κυριάκου Πιερρακάκη και ΓιάννηΜπρατάκου, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να «κλέβει» την παράσταση με χιουμοριστικές ιστορίες που αφηγήθηκε.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χαρακτηρίζεται ανθρωποκεντρικό, καθώς δίνει ιδιαίτερη βάση στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, η ασφάλεια των πολιτών, η ενίσχυση της παιδείας κτλ.

Παράλληλα, την επόμενη τετραετία η ΝΔ αναμένεται να ενισχύσει τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και στη  μειώσει φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

Οικονομικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία

 

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία.

-Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης από εκείνον της της Ε.Ε.

-Αύξηση επενδύσεων κατά 70%

-Μείωση δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2030

-Μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027

-Αύξηση μεριδίου μεταποίησης, με εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027

-12μηνη τουριστική περίοδος με έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως

 

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3%-4% την 1/1/2024.

«Θα έχουμε αύξηση των μισθών για πρώτη φορά μετά από χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/2024 με συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα, μόνο για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και εντατικοί έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

 

Μείωση φόρων

 

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος εντός της επόμενης τετραετίας

Αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες

Μείωση κατά μία μονάδα στις ασφαλιστικές εισφορές

Από /1/2025 μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά.

 

Κοινωνικό κράτος

 

-Πάνω από 10.000 νέοι εργαζόμενοι στην υγεία.

-Εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία.

-Ανακαίνιση και των 156 κέντρων υγείας της χώρας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

-Δημιουργία παραπάνω από 300 μονάδων τηλεϊατρικής και μείωση του χρόνου αναμονής για τις ιατρικές πράξεις.

 

Παιδεία

 

Ενισχύεται σημαντικά η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε φωτογραφίες από τις «τάξεις του μέλλοντος» όπως είπε, με ψηφιακούς διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου σε 36.000 αίθουσες δημοσίων σχολείων.

Ακόμη, τόνισε πως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έγιναν πάνω από  25.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών και υπογράμμισε ότι την επόμενη τετραετία θα πραγματοποιούνται 4.000 με 5.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ