Ο Μπακογιάννης στηρίζει Ιμάμογλου, δίπλα του στην Κωνσταντινούπολη

Σε μια άκρως συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη στην Πόλη για να συμπαρασταθεί ενεργά στον διωκόμενο, από το καθεστώς Ερντογάν, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Αθηναίων φιλοξένησε στην Αθήνα τον Τούρκο ομόλογό του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μάλιστα, αυτό δεν άρεσε καθόλου στο Λευκό Παλάτι, καθώς έδωσε εντολή στα ελεγχόμενα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, να ασκήσουν δριμεία κριτική στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, είναι γνωστό ότι δεν ανέχεται καμία αντιδημοκρατική άποψη, απ’ όπου και εάν προέρχεται.

Είναι εξάλλου γνωστές οι «κόντρες» του, τόσο με τους Χρυσαυγίτες, όσο και με τους αντιεξουσιαστές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα βρεθεί στην Πόλη, δίπλα στον Ιμάμογλου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας σε συνέδριο με θέμα: «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη».

Μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας, δίπλα στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, θα βρεθούν οι δήμαρχοι του Ανόβερου, του Παρισιού και της Φλωρεντίας,καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities.

Υπενθυμίζεται, ότι το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να βγάλει εκτός προεκλογικού αγώνα τον πολύ αγαπητό στους πολίτες, Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως ο κύριος αντίπαλός του.

Στο πλαίσιο αυτό, η καθοδηγούμενη από τον Ταγίπ Ερντογάν τουρκική δικαιοσύνη, καταδίκασε πρόσφατα τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης σε φυλάκιση 2 ετών και επτά μηνών, με την κατηγορία της προσβολής δημοσίων αξιωματούχων.

Εάν το εφετείο επικυρώσει την καταδίκη του Ιμάμογλου, αυτόματα θα αποκλειστεί από την άσκηση οποιουδήποτε πολιτικού αξιώματος.

Επομένως, ο Ερντογάν θα ανακτήσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και θα αποκλείσει από τις εθνικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2023, τον ισχυρότερο αντίπαλο του.

Η κίνηση του Έλληνα δημάρχου καταδεικνύει το δημοκρατικό πνεύμα που επικρατεί στην χώρα μας και αποτελεί μια κίνηση ύψιστης σημασίας κατά του ολοκληρωτισμού που επιβάλλει ο Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του.

Μην ξεχνάμε, πως οι τουρκικές φυλακές είναι γεμάτες με ανθρώπους με δημοκρατικές απόψεις, οι οποίοι έχουν εναντιωθεί στις αντιδημοκρατικές και αναθεωρητικές απόψεις του νέου Σουλτάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ