Ελληνοτουρκικά: Με διπλωματική «αντεπίθεση» απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις Ερντογάν

Με αμείωτη ένταση η ελληνική διπλωματία ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς έναντι της αναθεωρητικής πολιτικής του Λευκού Παλατιού. Συνεχείς οι επαφές με ηγέτες κρατών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Με πολύ προσεκτικές και απόλυτα στοχευμένες κινήσεις η ελληνική κυβέρνηση «αποδομεί» τις άνομες και προκλητικές διεκδικήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσημη καταγγελία της Αθήνας στον ΟΗΕ, του νέου τουρκολιβυκού μνημονίου που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Στην επιστολή της χώρας μας, που επέδωσε η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, τονίζεται, μεταξύ άλλων, με έμφαση, ότι το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια εσκεμμένη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ GOVNEWS.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ