«Θωρακίζεται» η Κρήτη: Επεκτείνεται ο Ναύσταθμος της Σούδας, ενισχύεται ο ελληνικός στόλος

Σε πλήρως εξοπλισμένο «σταθερό αεροπλανοφόρο» μετατρέπεται η Μεγαλόνησος, καθώς ο μισός ελληνικός στόλος θα ελλιμενίζεται στην Σούδα, σχεδιάζεται η ενίσχυση της 115 Πτέρυγας Μάχης και αυξάνεται η παρουσία των Αμερικανικών Δυνάμεων.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αρχίσουν άμεσα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στα Νοτιοδυτικά της Κρήτης, αλλάζει τα δεδομένα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή. 

Το ερευνητικό πλοίο Sanco Swift απέπλευσε από τους Καλούς Λιμένες, όπου βρισκόταν και κατευθύνεται στην θαλάσσια περιοχή που θα πραγματοποιήσει έρευνες. 

Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο GOV NEWS, αλλάζει και τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας μας. 

Όπως τονίζουν, χωρίς να υπάρξει το οποιοδήποτε «κενό» στην άμυνα της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενισχύεται σημαντικά η «αμυντική θωράκιση» της Κρήτης, τόσο στην θάλασσα, όσο και στον αέρα. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Άμυνας, που μίλησαν στο GOV NEWS, επισπεύδονται οι εργασίες για την αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα πολεμικά πλοία. 

Επίσης, πραγματοποιούνται εργασίες, ώστε στον Ναύσταθμο της Σούδας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αποτελέσει μια από τις βάσεις των φρεγατών Belharra, μόλις αυτές παραληφθούν από την Γαλλία. 

Την ίδια ώρα, στην 115 Πτέρυγα Μάχης που έχει έδρα το Ακρωτήρι Χανίων, πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες εργασίες, ώστε το πολεμικό αεροδρόμιο να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα μαχητικά F-16, αλλά και τα υπερσύγχρονα Rafale. 

Με αυτόν τον τρόπο η Κρήτη μετατρέπεται σε «φρούριο», το οποίο θα μπορέσει, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, να «διαφυλάξει», εάν παραστεί ανάγκη, τις έρευνες που θα διεξάγονται επί μήνες στα Νοτιοδυτικά της Μεγαλονήσου. 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. [/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ