Στη Γαλλία ο Παναγιωτόπουλος: Συμφωνία για 4η Belharra και Κορβέτες, όλο το παρασκήνιο

Η Ελλάδα ενισχύει περαιτέρω τον στόλο του Πολεμικού της Ναυτικού, καθιστώντας τον πανίσχυρο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Η Ελλάδα με τέσσερις Belharra, με τέσσερις νέες υπερσύγχρονες Κορβέτες και με αναβάθμιση των Φρεγατών που έχει ήδη στον στόλο της, θα καταστεί κυρίαρχη ναυτική δύναμη, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνουν Αμυντικοί αναλυτές, οι Belharra και οι νέες Κορβέτες, σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά Rafale, θα «θωρακίσουν» το Αιγαίο και θα αποτελέσουν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα παραστεί σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra, που θα πραγματοποιηθεί στα Γαλλικά ναυπηγεία στο Λοριάν, μετά από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική Belharra που θα βγει από το υπόστεγο όπου «κτιζόταν» μέχρι σήμερα και θα «πέσει» στη θάλασσα, όπου θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή της.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. [/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ