Διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας: «Απομονωμένος» στην Πράγα ο Ερντογάν

Καταβάλλονται προσπάθειες προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας, έστω και την τελευταία στιγμή, στο περιθώριο της Συνόδου της Ε.Ε. στην Πράγα.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Χωρίς συμμάχους και «συμπαραστάτες» στην αναθεωρητική του στάση θα παραστεί στην πρώτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα ανοίξει σήμερα τις «πύλες» στην Πράγα, ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα αναμένεται «βαρύ» για τον Σουλτάνο, καθώς το σύνολο των χωρών που θα συμμετάσχει στην Σύνοδο, δεν ασπάζεται την επιθετική πολιτική του Λευκού Παλατιού. 

Πάντως, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν με έμφαση ότι, έστω και την ύστατη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου οι κύριοι  Μητσοτάκης και Ερντογάν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου, έστω και για λίγα λεπτά. 

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στα Νότια της Κρήτης με την υπογραφή του εντελώς παράνομου και άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου συνεργασίας. 

Στις χώρες που αντιδρούν προστέθηκε χθες το απόγευμα και η Γερμανία με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, να επισημαίνει με έμφαση ότι, τέτοιες συμφωνίες «εις βάρος της Ελλάδας» δεν δεσμεύουν τη χώρα μας.

«Αυτό το γνωρίζουμε και από το αστικό δίκαιο. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν δύο, αυτό ανήκει σε μένα, αυτό σε σένα, αυτό σε κάποιον τρίτο. Στην περίπτωση που δύο κράτη κλείνουν συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ