Γ. Οικονόμου: «Η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά σε μια συνάντηση με τον Ερντογάν στην Πράγα»

Ερωτηθείς για την ατζέντα που θα είχε μια τέτοια συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε.

«Ζούμε σε μια εποχή οξυμένων προβλημάτων τα οποία προκλήθηκαν από την πανδημία και από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι κρίσεις είναι εισαγόμενες αλλά οι συνέπειές τους αφορούν τόσο την πατρίδα μας όσο και τους πολίτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Απέναντι στα προβλήματα απαιτούνται γρήγορες και άριστα μελετημένες αποφάσεις. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και μηχανισμός τάχιστης πραγμάτωσης των αποφάσεων αυτών ώστε να μειωθεί σταδιακά η ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην καθημερινότητά τους», τόνισε.

«Η κοινωνία απαιτεί πρακτικές λύσεις. Η κοινωνία απαιτεί πολιτικό πραγματισμό. Όχι θεωρίες, όχι αερολογίες, όχι δημιουργία νέων πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων», είπε. Επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση που «προτιμά να σηκώνει σκόνη και θόρυβο», κατηγορώντας τη ότι είναι παγιδευμένη σε μικροκομματικούς υπολογισμούς και αποκομμένη στην ουσία από τις αγωνίες των πολιτών όπως και αδιάφορη για τη διεθνή πραγματικότητα.

Όπως είπε χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της προηγούμενης εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση παρήγαγε απτό και ορατό έργο ενώ η αντιπολίτευση αναλώθηκε σε μια αντικυβερνητική ρητορική χωρίς αντίκρισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.