Γ. Οικονόμου: Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει ότι πρέπει να σέβεται τους κανόνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η χώρα μας με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και τεκμήρια, αποδομεί αμέσως τα ανυπόστατα τουρκικά επιχειρήματα.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι: «Η χώρα μας με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, τεκμήρια, τα οποία εδράζονται στις Συνθήκες, στο Διεθνές Δίκαιο, σε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο μας, ενημερώνει τους εταίρους, τους συμμάχους μας, τη διεθνή κοινή γνώμη και αποδομεί αμέσως τα ανυπόστατα τουρκικά επιχειρήματα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι: «η Τουρκία βρίσκεται, εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε μία τροχιά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της Ιστορίας, των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, με όλους τους τρόπους. Με ρητορική προκλητική, με ανυπόστατους ισχυρισμούς, επιμένει σ’ αυτή την τακτική, η οποία αναδεικνύεται στην πραγματικότητα πόσο αδιέξοδη είναι». Συμπλήρωσε πως η στάση που τηρεί στον αντίποδα η ελληνική πλευρά «μας έχει οδηγήσει στο να έχουμε πετύχει τη διεύρυνση της απήχησής μας και όλος ο κόσμος να γνωρίζει αφενός ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και λύσης στα γεωπολιτικά ζητήματα -που αντιμετωπίζει, όχι μόνον η περιοχή μας, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα- και αφετέρου ότι η Τουρκία είναι παράγοντας του προβλήματος, βρίσκεται μακριά από το σεβασμό των υποχρεώσεων που πρέπει να έχει ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, μακριά από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα. Οφείλει να μετρά σωστά τις εξελίξεις, να ζυγίζει σωστά τις αντιδράσεις της απέναντι πλευράς, τη διαρκή και κλιμακούμενη προκλητικότητα σε επίπεδο ρητορικής, να παρατηρεί τι γίνεται στο πεδίο. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε κατά νου ότι απέναντί μας έχουμε μια δύναμη που μας απειλεί διαρκώς, που έχει ανοιχτό casus belli έναντι της χώρας, που συμπεριφέρεται με τρόπο, που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ισχυρή αυτοπεποίθηση, η οποία δεν στηρίζεται στα λόγια. Στηρίζεται σε μία συγκροτημένη πολιτική που έχει ενισχύσει πάρα πολύ τη διεθνή θέση της τα τελευταία χρόνια, που έχει φέρει τους συμμάχους πολύ κοντά στο πλευρό μας, με συμφωνίες, συμμαχίες, θέσεις οι οποίες είναι γνωστές παντού και με μια πολιτική συνεχούς ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ικανότητας, ενδυνάμωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνιστούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, πάντοτε είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, εφόσον χρειαστεί».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ