Κ. Μητσοτάκης: Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει σύνορα τιμωρείται

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα στο πλαίσιο της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Αυστηρό μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε στην Τουρκία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Σκαραμαγκά όπου παραβρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο απευθυνόμενος στην Τουρκία χωρίς να την κατονομάσει, πως η ιστορία διδάσκει «ότι όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται» ενώ προειδοποίησε ότι «στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, και αυτό απαιτούν οι δυο λαοί, «και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη, ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που απλά δεν υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο» και υπογράμμισε την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού που αποφάσισε η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα, ώστε να ενισχύσουν την «ιερή αποστολή του Π.Ν».

«Σε μία ιερή αποστολή, στην οποία σε λίγο θα ενταχθούν τρεις νέες φρεγάτες Belharra, τέσσερις αναβαθμισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo, ενώ σύντομα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά, τόνισε ότι η ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων βρίσκεται σε καλά χέρια, ενώ προσέθεσε ότι κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, αλλά και της διεθνούς νομιμότητος.

«Όμως, ταυτόχρονα και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη, όσο και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» είπε.

Τόνισε επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό, όπως και η αεροπορία, με τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα ανανεωμένα F-16 Viper, το νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και ο Στρατός Ξηράς «που με μέθοδο και με σχέδιο εκσυγχρονίζει το σύνολο των μέσων του».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. [/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ