Ηχηρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παντελώς αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά

Η ελληνική πλευρά απέρριψε το διάβημα της Άγκυρας στον Έλληνα πρέσβη, τονίζοντας ότι είναι η Τουρκία αυτή που απειλεί τη χώρα μας με casus belli.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα (26/9) η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη. Πιο συγκεκριμένα, η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε για την μεταφορά οπλισμού στη Λέσβο και τη Σάμο, η οποία τις τελευταίες ώρες είναι κυρίαρχο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ. Η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο Έλληνας πρέσβης, όπως σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Επίσης, οι ίδιες πηγές καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Έλληνα πρέσβη «η Ελλάδα να τερματίσει τις παραβιάσεις στα νησιά του Αιγαίου και να επαναφέρει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ