Κ. Μητσοτάκης στο CNN: «Παράλογο το να κατηγορεί κανείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Για τη στάση της Τουρκίας, ο πρόεδρος της οποίας κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο πρωθυπουργός απάντησε πως αυτός είναι εντελώς παράλογος ισχυρισμός.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ερωτηθείς πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρώπη απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε πως πρέπει να μείνει σταθερή στον δρόμο που έχει επιλέξει.

«Με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα ταχθήκαμε υπέρ της επιβολής πολύ αυστηρών κυρώσεων στη Ρωσία. Γνωρίζουμε πως αυτές οι κυρώσεις φέρνουν αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται χρόνος ώστε να επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, φυσικά, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας, τις επιχειρήσεις μας, τα νοικοκυριά μας, από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, αφού η Ρωσία έχει προχωρήσει στην εργαλειοποίηση του αερίου με αποτέλεσμα η τιμή του να έχει εκτοξευθεί και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος της ενέργειας για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για την 8η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας είπε ότι δεν είναι έτοιμος να κάνει κάποιο σχόλιο καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Και πρόσθεσε: «Η συζήτηση αυτή τη στιγμή γίνεται σε τεχνικό επίπεδο πριν παρουσιαστούν προτάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα επτά πακέτα κυρώσεων που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή αποτελούν πολύ σημαντική παρέμβαση, με την έννοια πως προκαλούν ήδη πολύ σημαντικές δυσκολίες στη Ρωσία. Αλλά όπως σας είπα, θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στον δρόμο που έχουμε επιλέξει. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών ενόψει του πολύ δύσκολου χειμώνα. Πρέπει να υιοθετήσουμε πιο αποφασιστική στάση ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του αυξανόμενου κόστους του φυσικού αερίου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστηρίζοντας την ανάγκη να επιβληθεί πλαφόν στο σύνολο του φυσικού αερίου που εισάγεται σήμερα στην Ευρώπη, όχι μόνο στο ρωσικό αέριο. Νομίζω ότι αυτή η πρόταση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, και προσβλέπουμε σε πιο συγκεκριμένες κατευθύνσεις εκ μέρους της Επιτροπής σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ