Θ. Σκυλακάκης: Θα είναι μία δύσκολη περίοδος, αλλά δεν θα μπούμε σε ύφεση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ευρώπη να μπει σε ύφεση, αλλά η ελληνική οικονομία θα αντισταθεί.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Για πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ενεργειακή κρίση, αλλά  και τις επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να γλυτώσει από μια επικείμενη ύφεση στην Ευρώπη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Είναι ακραία η αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολη περίοδος η διεθνής οικονομία έχει μεγάλη πιθανότητα, τουλάχιστον η Ευρώπη να μπει σε ύφεση. Εμείς θα αντισταθούμε, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην μπούμε σε ύφεση αλλά θα είναι μια δύσκολη περίοδος».

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο, ο Θ.  Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι: «Όλα όσα είχαμε πει  ήταν πολύ καλά υπολογισμένα πριν από τη Θεσσαλονίκη, ένα κομμάτι της επιδότησης αυτής θα προέλθει από τη ΔΕΠΑ και ένα άλλο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όλα είχαν προϋπολογιστεί από την αρχή, πολύ πριν από τη Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν τους οίκους αξιολόγησης οι εκλογές;

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Το ’23 θα υπάρξουν εκλογές και οι εκλογές είναι ένα καθοριστικό γεγονός σ’ αυτές τις περιπτώσεις που επηρεάζει πολύ και τους οίκους αξιολόγησης. Η εκτίμηση μου είναι ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά διότι θα υπάρχει πλέον πολιτική σταθερότητα. Οι οίκοι αξιολόγησης είναι επιφυλακτικοί σε προεκλογικές περιόδους. Η οικονομία μπορεί να αντέξει ένα-δύο μήνες όσο κρατήσει μια ή και δυο προεκλογικές περίοδοι πολυ σύντομοι.

Αντέχουμε μέχρι τον Ιούλιο;

Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Δεν είναι θέμα αν αντέχουμε, το θέμα είναι τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει μια περίοδος ακυβερνησίας αλλιώς υπό κανονικές συνθήκες δεν έχουμε πρόβλημα αντοχής. Το πρόβλημα μας θα είναι αν υπάρξει μια περίοδος ακυβερνησίας ή ακόμη χειρότερα αν υπάρξει μια περίοδος ανεύθυνης διακυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα προφανώς θα πάρουνε άλλον δρόμο αλλά δεν το πιστεύω ότι θα συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ