Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια εργαλειοποιεί τους μετανάστες»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι εξωφρενικό η Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα και πως, ως χώρα, έχουμε διασώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα.

[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Δηλώσεις στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg και στη δημοσιογράφο Caroline Hyde έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι εξωφρενικό η Τουρκία που εργαλειοποιεί τους μετανάστες να κατηγορεί την Ελλάδα και πως, ως χώρα, έχουμε διασώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα.

«Θα έχω την ευκαιρία να απαντήσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όταν εκφωνήσω την ομιλία μου την Παρασκευή. Το να κατηγορείς την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο ζήτημα της μετανάστευσης είναι απλώς εξωφρενικό. Είναι εξωφρενικό γιατί είναι η Τουρκία που, πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια, εργαλειοποιεί τους μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να τους ενθαρρύνει, να τους στείλει στα ελληνικά σύνορα, προσπαθώντας να τους ωθήσει στην Ευρώπη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ