Μητσοτάκης – ΟΗΕ: «Ηχηρή» απάντηση σε Ερντογάν, ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας

Σημείο προς σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα «καταρρίψει» ως παντελώς αβάσιμους τους ισχυρισμούς Ερντογάν για επιθετική στάση της Ελλάδας απέναντι σε μετανάστες.

Οι ανιστόρητες και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την χώρα μας έδωσε μια καλή αφορμή στον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφερθεί εκτενώς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως υπογράμμισαν κυβερνητικά στελέχη στο EMEA.GR, ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα απαντήσει «σημείο προ σημείο» στον Τούρκο πρόεδρο, ενώ θα αναφερθεί αναλυτικά στις παράνομες διεκδικήσεις, στις συνεχείς παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας και στις καθημερινές απειλές της Άγκυρας προς την Αθήνα.

«Ο Ερντογάν μας δίνει μια καλή πάσα για να μάθει όλος ο κόσμος την αναθεωρητική στάση του καθεστώτος Ερντογάν και την απειλή που αποτελεί για την Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά, στέλεχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο EMEA.GR.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας, θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα διαδραματίζει η Ελλάδα στην «εύθραυστη» περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα αναφερθεί στα οικονομικά και επιχειρηματικά επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει βγει από την «σκληρή» εποπτεία της Ε.Ε. και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την συμμετοχή της και πάλι στην «επενδυτική βαθμίδα».

Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας καταδεικνύεται και από το γεγονός πως, εκπρόσωποι επιχειρήσεων παγκοσμίου βεληνεκούς επιζητούν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρουν το «πράσινο» φως για να προχωρήσουν σε επενδύσεις πολλών δισ. δολαρίων στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πολιτικοί αναλυτές, δεν θεωρούν τυχαία την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Υair Lapid.

Το Ισραήλ αποτελεί πλέον έναν από τους πιο «στενούς» συμμάχους της Ελλάδας και στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η επιθετικότητα της Τουρκίας, η οικονομική και ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά τις απαράδεκτες και αβάσιμες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ για τους μετανάστες που χάνουν την ζωή τους στο Αιγαίο, Αμερικανοί Γερουσιαστές και Βουλευτές έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά του Τούρκου προέδρου επισημαίνοντας ότι τα όσα είπε δεν έχουν καμία βάση.

Πολιτικοί και αμυντικοί αναλυτές, σχολιάζοντας την κίνηση του Ερντογάν να μην πει ούτε μια λέξη για τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να αναφερθεί μονάχα στο μεταναστευτικό, τόνισαν ότι «το παραμύθι της γαλάζιας πατρίδας θα αποδοκιμαζόταν έντονα από τα περισσότερα κράτη που συμμετέχουν στην Γ.Σ. του ΟΗΕ γι’ αυτό και ο Ερντογάν απέφυγε να αναφερθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ