Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Ενισχυμένο «πακέτο» μέτρων για την «θωράκιση» νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Βασικός στόχος της κυβέρνησης θα αποτελέσει η οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μαξίμου μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο «πακέτο» μέτρων που θα ανακοινωθεί. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει ένα «ενισχυμένο πακέτο μέτρων», που θα αφορά, κατά κύριο λόγο, την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν ενεργειακά στον δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών. 

Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ δεν θα ξεπερνούν τις «αντοχές» της ελληνικής οικονομίας, αλλά στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν με έμφαση ότι θα «δοθούν πολύ περισσότερα από αυτά που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες». 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κορυφαίος στέλεχος της κυβέρνησης στο GOV NEWS «ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες τους επόμενους μήνες και ειδικά εκείνους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα». 

Στις βασικές προτεραιότητες του πρωθυπουργού βρίσκονται τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της «εκτίναξης» των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ