Καραγιάννης: Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης, δήλωσε ότι στη Βόρεια Ελλάδα εκτελούνται επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ. Οριοθέτησε τη λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη εντός του 2023.

Στη Βόρεια Ελλάδα εκτελούνται επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Ακόμα, μεταξύ άλλων, οριοθέτησε τη λειτουγία του μετρό στη Θεσσαλονίκη εντός του 2023. Επισημαίνοντας ότι έχουν παραληφθεί και οι 18 συρμοί «και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές δοκιμές στο τμήμα Αμαξοστάσιο – Συντριβάνι».

Ο υφυπουργός τόνισε πως η παράδοση του μετρό στο τέλος του 2023 «δεν είναι ένας ευσεβής πόθος, όπως κάποιων που θα λειτουργούσαν το Μετρό, πριν από 3,5 χρόνια, χωρίς τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, χωρίς ράγες, χωρίς τρένα και Φορέα Λειτουργίας.

Πλέον, έχουμε παραλάβει και τους 18 συρμούς και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές δοκιμές στο τμήμα Αμαξοστάσιο – Συντριβάνι. Ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες η κατασκευή στο κεντρικό τμήμα του σταθμού Βενιζέλου. Έχουν ήδη παραδοθεί χώροι στο κοινό και έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής».

Προσθέτοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός μας και τηρείται το χρονοδιάγραμμα και ότι, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο θα έχουν Μετρό, αλλά θα έχουν και ένα από τα πλέον σύγχρονα Μετρό της Ευρώπης».

Περισσότερα στο govnews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ