Ν. Κεραμέως: Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Οι αλλαγές στο ολοήμερο

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας τα σχολεία ανοίγουν με την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών.

Για τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Εμάς μας νοιάζει τα παιδιά μας να έχουν πολλές επιλογές: Θες να πας στα ΑΕΙ, θες να πας στο δημόσιο ΙΕΚ, το θέμα είναι να έχουν επιλογές. Είναι ενδεικτικό ότι 1 στους 4 που υπέβαλλε αίτηση για δημόσιο ΙΕΚ έκανε αίτηση για άλλη περιφέρεια από εκείνη που διαμένει», σημείωσε η Ν. Κεραμέως, προσθέτοντας πως αν δει κανείς τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, τα δημόσια ΙΕΚ μπορεί να δώσουν σημαντική διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά, καθώς -όπως είπε- έχουν αναβαθμιστεί πολύ.

«Θα δώσουμε άλλες 10.000 θέσεις για εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν ειδικότητες εκεί, όπως η ειδικότητα κατασκευής ιστοσελίδων που έχει μεγάλη ζήτηση. Μπορείς να πας σε ένα δημόσιο ΙΕΚ να πάρεις την πιστοποίηση και σε 2 χρόνια να βγεις στην αγορά εργασίας και να είσαι περιζήτητος», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ