Μ’ εκλογή της νέας ΚΕ κλείνει το συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Με χθεσινοβραδινή αλλαγή καταστατικού 464 οι υποψηφιότητες για τα 301 μέλη της Κεντρικής επιτροπής. Σήμερα (22/5) και η δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με την εκλογή των νέων μελών στην Κεντρική Επιτροπή και τη δευτερολογία του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, «πέφτει η αυλαία» σήμερα (22/5) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Χθες (21/5) το βράδυ άλλαξε η σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό και τελικά οι υποψήφιοι/ες για εκλογή στην ΚΕ -την οποία απαρτίζουν 301 άτομα- είναι 464. Πολλοί/ές εξ’ αυτών σε ηλικία κάτω των 40 ετών.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, με βασικό τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ο οποίος, αναμένεται να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Μάλιστα, έγινε αλλαγή της σχετικής πρόβλεψης στο καταστατικό και πλέον δεν υφίσταται ασυμβίβαστο στην κατοχή του συγκεκριμένου αξιώματος και διεκδίκηση εκλογής και στη βουλή.

Περιλαμβάνονται ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Ελένη Αναστασίου (διευθύντρια του γραφείου του), Στέφανος Ξεκαλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Αναστασία Σιμητροπούλου, Βαγγέλης Τσόγκας, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Καραμανώλης.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων κ.α.

Η σχετική ψηφοφορία -στις κάλπες που έχουν στηθεί στο Τάε Κβον Ντο- άρχισε στις 9 το πρωί. Θα συνεχιστεί και μετά την δευτερολογία του Ν. Ανδρουλάκη και θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ