Παραίτηση βουλευτή γιατί χρέωνε στους φορολογούμενους σέξι εσώρουχα!

Πλήρωσε ακριβά την προτίμησή της η εκλεκτή του Μακρόν και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός».

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η Καρολί Ντιμπόστ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από γαλλικά ΜΜΕ για τα υπέρογκα ποσά που ξόδευε κάθε μήνα για σέξι εσώρουχα και τα οποία χρέωνε στις δαπάνες (περίπου 5.374 ευρώ) που λαμβάνει βουλευτής στην Εθνοσυνέλευση. Να σημειώσουμε πως ο μηνιαίος μισθός των Γάλλων βουλευτών είναι 7.200 ευρώ το μήνα.

Όπως διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου (το πόρισμα του οποίου, δημοσίευσε ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart) η εκλεκτή του Εμανουέλ Μακρόν και αντιπρόεδρος κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός», χρέωνε -σε μηνιαία βάση- περισσότερα από 2000 ευρώ για τα μεταξωτά εσώρουχά της και ρούχα. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι το 2019 η Ντιμπόστ άρχισε να λαμβάνει δάνεια για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής της. 

Όταν τα γεγονότα δημοσιοποιήθηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές αντιδράσεις, η 39χρονη βουλευτής, επιχείρησε να παρουσιαστεί ως θύμα άδικων επιθέσεων με πραγματικό στόχο τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Κατόπιν, έριξε την ευθύνη στους συνεργάτες της, ισχυριζόμενη ότι την παραπλάνησαν. «Ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνισσα.Υπάρχουν ρούχα για την Εθνοσυνέλευση και προσωπικά ενδύματα. Δεν φοράω τα ίδια ρούχα στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή» δήλωσε στην ιστοσελίδα «Mediapart». 

Τελικά, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Την απόφασή της γνωστοποίησε, δύο 24ωρα αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, με ανάρτησή της στο Twitter: «Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τον πολιτικό βίο και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα ενόψει των εκλογών και γενικότερα τη δημοκρατία».

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο, το όνομά της απασχόλησε τον γαλλικό Τύπο καθώς έγινε γνωστό ότι έληξε η σχέση της με τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ