Κ. Μητσοτάκης: Καλεί τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ομιλία στη Βουλή

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στα social media.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν το πρωί της Παρασκευής (25.03.2022), με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Μιλήσαμε για την ανθρωπιστική κατάσταση στις αποκλεισμένες πόλεις και τον ευχαρίστησα για την βοήθεια της χώρας του» ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Συζητήσαμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας», προσθέτει ο ουκρανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Κυβερνητικές πηγές επίσης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε επίσης πρόσκληση στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων. Η ημερομηνία της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα δια της διπλωματικής οδού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ