Μ. Βορίδης: «Οι πρόσφατες καταστροφές σφυρηλάτησαν την πολιτική της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων»

Ο Yπουργός Εσωτερικών μίλησε για τους τρεις άξονες που βασίζεται η κυβερνητική στρατηγική για την απάμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

Στους τρεις άξονες που βασίζεται η κυβερνητική στρατηγική για την απάμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην ομιλία του στο forum που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Συγκεκριμένα ανέφερε την ίδρυση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (υπό την ηγεσία του Χρήστου Στυλιανίδη) «το οποίο εργάζεται υπέρ της συγκρότησης ενός κεντρικού συντονιστικού πυρήνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού μηχανισμού στήριξης της κοινωνίας «μέσω της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανόρθωση τυχόν ζημιών που έχουν προκληθεί μέσα από μία ακέραια διαδικασία» και την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, με την ταυτόχρονη παροχή από μέρους της Πολιτείας, σημαντικών οικονομικών ενισχύσεων προκειμένου οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα κρίσιμα έργα πρόληψης και αποκατάστασης.

«Οι πρόσφατες καταστροφές στον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, σφυρηλάτησαν την πολιτική της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων» τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε τη σημαντική συνδρομή που παρείχε η Πολιτεία προς τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους υπέρ της διατήρησης και διαφύλαξης της φυσικής κληρονομιάς του Υμηττού ενώ εξήρε τον ρόλο του ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ