Πυροβολισμοί μεταξύ αγνώστων και Γερμανών στρατιωτών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Νεκρός ένας Αφγανός στρατιώτης των δυνάμεων ασφαλείας από πυρά αγνώστων.

Ο Γερμανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξέσπασαν συμπλοκές με πυροβολισμούς στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου της Καμπούλ νωρίς τη Δευτέρα μεταξύ αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και «αγνώστων επιτιθέμενων».

Ο στρατός ανέφερε σε tweet ότι ένας Αφγανός αξιωματικός ασφαλείας σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών που συμμετείχαν γερμανικές και αμερικανικές δυνάμεις. Κανένας Γερμανός δεν τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από το αεροδρόμιο προσπαθώντας να φύγουν από τη χώρα.

Δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες και δεν ήταν γνωστό ποιοι ήταν οι επιτιθέμενοι. Οι Ταλιμπάν, που επανδρώνουν τις εξωτερικές περιφέρειες του αεροδρομίου της Καμπούλ, μέχρι τώρα δεν έχουν ανοίξει πυρ εναντίον των στρατιωτών του ΝΑΤΟ ή του Αφγανιστάν.

Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε αφού τουλάχιστον επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους σε πανικό από ανθρώπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ την Κυριακή, ανακοίνωσε ο Βρετανικός στρατός. Χιλιάδες ακόμη προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα σε μια χαοτική έξοδο μια εβδομάδα μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

Νωρίτερα την Κυριακή, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι ο Αμερικανικός στρατός εξετάζει «δημιουργικούς τρόπους» για να οδηγήσει Αμερικανούς και άλλους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για εκκένωση από το Αφγανιστάν εν μέσω σοβαρών απειλών για την ασφάλεια τους ενώ το Πεντάγωνο διέταξε την Κυριακή έξι Αμερικανικές εμπορικές αεροπορικές εταιρείες να βοηθήσουν στη μεταφορά των πολιτών σε προσωρινές τοποθεσίες εκτός του Αφγανιστάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ