Πόσες αργίες να αντέξει η χώρα κύριε Τσίπρα

Άλλη μια αργία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας του επερχόμενου καύσωνα την επόμενη Δευτέρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από επικοινωνία που είχε με ειδικούς όπως τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυά του ότι ενόψει του σπάνιου κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες και κυρίως την Δευτέρα να κηρυχτεί η συγκεκριμένα μέρα αργία ώστε να παραμείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα και κυρίως η ΔΕΗ καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη και κάλεσε τις τοπικές αρχές στα αστικά κέντρα και όπου υπάρχει ανάγκη να διατηρήσουν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους.

Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού για το φαινόμενο που θα αντιμετωπίσουμε καθώς έχουμε γνώση του θέματος μέρες πριν συμβεί.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να διαφωνήσει για το θέμα της προετοιμασίας για τον καύσωνα και ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας του κόσμου από το φαινόμενο αυτό. Σίγουρα η χώρα δεν πρέπει να θρηνήσει θύματα από τον καλοκαιρινό καύσωνα και κάθε δυνατή παροχή από το κράτος πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να έχει κοστολογήσει πόση ζημία θα προκαλέσει άλλη μια μέρα αργίας σε μια οικονομία και μια μεταμνημονιακή χώρα  που μαστίζεται από τον κορωνοϊό από το 2020 με μήνες ολόκληρους κλειστών καταστημάτων και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν.

Μια καλοκαιρινή σεζόν που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές των προηγούμενων μηνών και να φέρει έστω και στο και πέντε μια ανάσα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Η εύκολη και γρήγορη λύση της αγίας που πρότεινε ο κύριος Τσίπρας φαίνεται να μην τον ταλαιπώρησε πολύ σαν σκέψη μιας και δεν προχώρησε σε καμία άλλη πρόταση για να περισώσει, σε περίπτωση που τον ενδιαφέρει, όποιας μορφής παραγωγικότητα έχει απομείνει ενεργή στη χώρα. Η τηλεργασία αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση σε περιόδους καραντίνας οπότε κάποιος θα μπορούσε να συμπεράνει ότι και σε ακραία φαινόμενα πιθανώς η ίδια λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Προφανώς άλλες λύσεις θα μπορούσαν να είναι η διαμόρφωση χώρων κατάλληλων για τέτοιες θερμοκρασίες όπως συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη διαμόρφωση των Μεσων Μαζικής Μεταφοράς κατα τον ίδιο τρόπο, κατανοώντας τις δυσκολίες βέβαια που υπάρχουν με την παρουσία του κορωνοϊού ακόμα στη ζωή μας. 

Επίσης δεν προτάθηκε κάτι για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας, τον τουρισμό. Θα ήταν χρήσιμο να γνώριζαν οι τουρίστες που και με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα οι οποίοι επέλεξαν τη χώρα μας ακριβώς για το ότι η Ελλάδα είναι καλοκαιρινός και ζεστός προορισμός αλλά χωρίς να γνωρίζουν ότι από μια θερμοκρασία και μετά σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα θα «κλείνει».

Εφόσον λάβει υπόψιν του ο κύριος Τσίπρας αυτούς του παράγοντες θεωρητικά θα προβεί στο μέλλον σε πιο πρακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ