Έκκληση Μητσοτάκη προς τους εκπαιδευτικούς: Εμβολιαστείτε για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός τονίζει για άλλη μία φορά τη σημασία εμβολιασμού των καθηγητών για να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια πίσω στα θρανία.

«Τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία, όσο πιο γρήγορα γίνεται»

«Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική για την ψυχική υγεία, είτε πρόκειται για πρόληψη και κοινωνική πρόνοια είτε για θεραπεία, μπορεί να είναι μόνο οριζόντια» τόνισε και πρόσθεσε: «Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για τον λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες».

«Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ενσυναίσθηση, σε συνδυασμό με την ουσιαστική υποστήριξη, είναι κοινό καθήκον των κυβερνήσεων και των πολιτών απέναντι σε μια κοινή πρόκληση. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος αυτής της πρόκλησης.

Κικίλιας: Κανείς πολίτης δεν θα μείνει πίσω όσον αφορά και την ψυχική υγεία

«Από το πρώτο κύμα της πανδημίας πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της Covid-19», όπως τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε: «Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το διεθνές συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά μετά από τη 17μηνη μάχη με την πανδημία, γι' αυτό, όπως επεσήμανε, «παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στα σχολεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, όσοι δουλεύουν στη φύλαξη των σχολείων πρέπει να εμβολιαστούν. Αυτή είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα».