Στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Κυριακή- Ποιες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου

Στις 31 Μαΐου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Aκόμη, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι την ίδια μέρα  ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Η αρχική σκέψη ήταν να μεταβεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κρήτη για να συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που τελικά δε θα πραγματοποιηθεί. Έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει από τη Θράκη θέλοντας να δώσει έμφαση στη μουσουλμανική μειονότητα και το ενδιαφέρον της Τουρκίας προς αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να τον συνοδεύσει κάποιος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlüt Çavuşoğlu στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ