Πολιτικός Παρατηρητής: Η αθέατη πλευρά της ελληνικής πολιτικής σκηνής…

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.
  • Στο Υπουργείο Ανάπτυξης διεξάγεται επίσημος διαγωνισμός για σοβαρά έργα και προγράμματα ή όλα γίνονται με απευθείας ανάθεση; Αυτή την απορία έχουν εκφράσει πολλοί στα κομματικά όργανα γιατί δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες. Σε δυο τουλάχιστον έργα κομβικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα δεν έγιναν διαγωνισμοί αλλά αναθέσεις με…αξιοκρατικά κριτήρια μεταξύ φίλων και γνωστών.
  • Εκτός κι αν οι διαγωνισμοί αφορούν μόνο στην προμήθεια γραφικής ύλης, αναλωσίμων και εξαρτημάτων για την συντήρηση του εξοπλισμού των γραφείων και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα της αρμοδιότητας της ηγεσίας, οπότε “ουδείς δικαιούται δια να ομιλεί” όπως είχε ειπωθεί πριν από μήνες σε πολύ υψηλούς τόνους κατά την διάρκεια σύσκεψης και είχε ακουστεί μέχρι τους διαδρόμους του υπουργείου.
  • Απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε χθες το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Στελέχη της Υπηρεσίας ζήτησαν και πήραν τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets από τους ηγέτες γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (για την ακρίβεια, η ΜΙ6) έχει τις τεχνικές δυνατότητες να «κρυφακούει» τις συνομιλίες στην κλειστή αίθουσα μέσω παραβίασης των συσκευών εξ αποστάσεως!
  • Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του politico, το θέμα της συζήτησης πριν την περισυλλογή των συσκευών ήταν το Brexit και υπήρχαν εξακριβωμένες υποψίες… παρακολούθησης από την ΜΙ6. Αρκετοί ηγέτες φαίνεται πως ξαφνιάστηκαν ενώ άλλοι -ανάμεσά τους και ο Μακρόν – έδειξαν αμέσως πνεύμα συνεργασίας και παρέδωσαν τις συσκευές, προκειμένου να κλειδωθούν σε ειδικά ντουλαπάκια με προσωπικό κωδικό ασφαλείας.
  • Ποιός πρέσβης στην Αθήνα είναι “πυρ και μανία” με διευθυντικά στελέχη ελληνικής θυγατρικής επιχειρηματικού ομίλου της χώρας του, που θεωρείται παγκόσμιος κολοσσός επειδή θέλησαν να κάνουν επίδειξη ισχύος (και αλαζονείας) με αποτέλεσμα να φθάσουν τα πράγματα στα όριά τους, με κίνδυνο να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο με την ελληνική κυβέρνηση;
  • Ας τους χαίρονται οι “σύντροφοι” του ΚΙΝ.ΑΛ. (πρώην ΠΑΣΟΚ) για την ευρωπαϊκή τους αλληλεγγύη και τα σοσιαλιστικά τους ιδεώδη. Το αυστριακό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPO) επικρίνει σκληρά την κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας γιατί στην “ελληνοτουρκική διένεξη” (και όχι στην Τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου της θάλασσας) στην Ανατολική Μεσόγειο έλαβε θέση υπέρ της Ελλάδας!
  • Είναι ένα από τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, υποστηρίζει ότι έχει διατηρήσει τις παραδοσιακές σοσιαλιστικές ρίζες και απορρίπτει τον νεοφιλελευθερισμό, ενώ είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Με τα δικά τους – σοσιαλιστικά κατά άλλα- κριτήρια η Ελλάδα είναι το πρόβλημα της περιοχής απέναντι στην φιλειρηνική Τουρκία που είναι υπόδειγμα δημοκρατίας και νομιμότητας.
  • Έχει άραγε σχέση η περίεργη αυτή μεταστροφή με την οικονομική ενίσχυση από εκπροσώπους φορέων όπως ο Σύνδεσμος Τουρκο-Αυστριακής Φιλίας και το δίκτυο Τούρκων παρακρατικών (με το “μανδύα” επιχειρηματιών) και μυστικών πρακτόρων της ΜΙΤ που αποκαλύφθηκε πριν από δυο ημέρες στην Αυστρία;
  • Και δεν χρειάζεται πανικός: ούτε να σβήνουν τις φωτογραφίες από τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα με συγκεκριμένους βουλευτές από την Αυστρία, ούτε να κρύβουν τις φωτογραφίες στα βουλευτικά τους γραφεία… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ