Ν. Δένδιας: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από την Βουλγαρία, για  μια σειρά διμερών θεμάτων και με τον ΥΠΕΞ της Εσθονίας.

Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων με την Τουρκία, των (νέων) παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια (κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών), τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία καθώς και την την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου αυξάνονται οι καταγγελίες για ακρότητες εις βάρος αμάχων και οι παραβιάσεις της πρόσφατης συμφωνίας εκεχειρίας Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων οι σημερινές συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν επίσης στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, ενώ στην ατζέντα βρίσκονται ακόμα θέματα για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, με σημαντικότερο ζήτημα την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από την Βουλγαρία, για  μια σειρά διμερών θεμάτων και με τον ΥΠΕΞ της Εσθονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ πριν την έναρξη των επίσημων εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, μαζί με όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ