Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν απόψε σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία συντελέστηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.