Κορωνοϊός: Ανήσυχος ο Πρωθυπουργός – συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για αύριο

Έντονα προβληματισμένος φέρεται ο Πρωθυπουργός μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μες στο Σαββατοκύριακο. Σκέψεις να προβεί ακόμη και σε έκτακτο διάγγελμα.

Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προξενήσει η διεύρυνση της διασποράς κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλών λοιμωξιολόγων, οι οποίοι παρενέβησαν τις τελευταίες μέρες στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, η κατάσταση απειλείται να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τα ημερήσια κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και οι πολίτες δείχνουν να μην πειθαρχούν όπως παλιότερα (κατά την έναρξη της πανδημίας) στις συστάσεις των υγειονομικών αρχών,  με τους ειδικούς να μιλούν πλέον ανοιχτά για “δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα”.  Οι Αρχές μάλιστα φοβούνται ότι αν δεν συμμορφωθεί έγκαιρα προς τις υγειονομικές υποδείξεις ο κόσμος, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμη και για τοπικά lockdown ή, ακόμη ακόμη, και για επαναφορά του SMS εξόδου!

Καμπανάκι για τον Πρωθυπουργό τα 185 κρούσματα Σαββάτου-Κυριακής

Η κυβέρνηση, όπως έχει πολλάκις επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Ο δε Πρωθυπουργός ενημερώνεται λεπτομερώς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, ωστόσο  τα 185 νέα κρούσματα του Σαββατοκύριακου ήταν, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αυτά που προκάλεσαν την έντονη ανησυχία του. Ως εκ τούτου το πρωί της Δευτέρας σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα προβλέπεται να αξιολογήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση υπό το φως των νέων δεδομένων.

“Δεν αποκλείεται έκτακτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού”

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μιλήσει απευθείας στο λαό με έκτακτο διάγγελμα, με σκοπό να αφυπνιστούν οι πολίτες στο να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ο οποίος, σημειωτέον, θεωρείται ένας από του βασικότερους παράγοντες αύξησης των κρουσμάτων, αν όχι ο βασικότερος.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων, ώστε να λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις αναλόγως των καταστάσεων και των εξελίξεων.

Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας, και ήδη έχει καθιερωθεί να συγκαλείται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, για όλον τον Αύγουστο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ