Αντώνης Σαμαράς: “Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητά τους αφανίζονται”

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε σε δήλωσή του πως "Η Αγία Σοφία είναι πάνω από χίλια χρόνια ο εμβληματικότερος χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί.. και η Ευρώπη κοιμάται"!

Με λακωνική δήλωση του σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγ. Σοφιά σε τζαμί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε έντονη κριτική στην Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδράνεια και την χλιαρή στάση της απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επισημαίνοντας ότι για περισσότερο από μια χιλιετία υπήρξε ο πιο σημαντικός  χώρος λατρείας του Χριστιανισμού και παραμένει ο πιο εμβληματικός χριστιανικός ναός του κόσμου αλλά και ένα παγκόσμιο σύμβολο που έχει αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την UNESCO, οι αντιδράσεις του δυτικού κόσμου ήταν "χλιαρές" με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί ουσιαστικά πίεση στον Πρόεδρο της Τουρκίας. 

"Στους 20 αιώνες ύπαρξης του Χριστιανισμού η Αγία Σοφία είναι περισσότερο από χίλια χρόνια ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί! Και οι παγκόσμιες αντιδράσεις χλιαρές! Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί. Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους αφανίζονται" αναφέρει στην δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγ. Σοφιά, που είχε χαρακτηριστεί "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς".