Α. Τσίπρας: “Πρόκληση η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία”

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι “η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο”.

“Σοβαρή πρόκληση, που παραβιάζει τις οικουμενικές αξίες” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο”.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: “H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί τής Αγίας Σοφίας, ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό, αποτελεί σοβαρή πρόκληση, που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά, ενώ η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ