Βελόπουλος: “Ανένδοτος αγώνας ενάντια στην πρωτοφανή ιστορική ύβρι που διαπράττει η Τουρκία”

Ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” προτείνει κλείσιμο των συνόρων, εμπάργκο σε προϊόντα και υπηρεσίες και μετατροπή του “Σπιτιού του Κεμάλ” σε Μουσείο “Μνήμης Θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας”.

Σε σκληρή κριτική στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει -με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και διάταγμα του Ερντογάν- την Αγ. Σοφιά σε τζαμί και χώρο λατρείας προχώρησε το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης”.

“Απέναντι στην πρωτοφανή ιστορική ύβρι που διαπράττει η Τουρκία κατά του αιώνιου συμβόλου του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, του Ιερού Ναού της Αγ. Σοφίας, και στη μετατροπή της σε τζαμί η Ελληνική Λύση καλεί άπαντες σε ανένδοτο αγώνα” δήλωσε ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.

“Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και κάθε Έλληνας πρέπει υπό όρους αρραγούς ενότητας να αντιδράσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες, ως προπομπός, κάτι που ως Ελληνική Λύση εδώ και καιρό έχουμε προτείνει εντός του Κοινοβουλίου, με:

  • Άμεσο κλείσιμο των συνόρων για όλα τα τουρκικά προϊόντα και τη διέλευση αυτών.
  • Καθολικό εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Τη μετατροπή του δήθεν σπιτιού του Κεμάλ σε “Μουσείο Tιμής και Mνήμης των Θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας”

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση προτείνεται η “η μετατροπή του δήθεν σπιτιού του Κεμάλ, που ουδέποτε υπήρξε σπίτι του σφαγέα, σε Mουσείο Tιμής και Mνήμης των Θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας”  ως αντίποινα για την προκλητική απόφαση για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου, που σεβάστηκε ακόμα και ο “πατέρας” της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως η έλλειψη αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς οργανισμούς είναι ένδειξη παθητικής συμπεριφοράς στις προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν: “Αντί να τα πράξουν αυτά όμως οι Έλληνες ευρωβουλευτές, είπαν ΄ναι’ στη βοήθεια μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που σκανδαλωδώς αποφάσισε αυτή την αποφράδα ημέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μειοψήφησε φυσικά μόνον ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης!”.

Η ανακοίνωση του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης”, καταλήγει: “Οποιαδήποτε ολιγωρία η ατολμία θα παραμείνει στίγμα και όνειδος στις επόμενες γενιές Ελλήνων”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ