Νέα δημοσκόπηση: Με διπλάσιο ποσοστό προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της OPINION POLL μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ παραμένει μπροστά στην πρόθεση ψήφου (με 41,2%) από τον ΣΥΡΙΖΑ, βελτιώνοντας ουσιαστικά τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Με πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς απώλειες από την άσκηση της εξουσίας και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία και την οικονομία. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της OPINION POLL, η Νέα Δημοκρατία στο ερώτημα “εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε” συγκεντρώνει ποσοστό 41,2% των προτιμήσεων των πολιτών,  έναντι του 20,7% που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν στην συνέχεια το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το «Μέρα 25» με 2,5%.

Δηλαδή, η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα επί  του ΣΥΡΙΖΑ με διπλάσιο ποσοστό διαφορά (σχεδόν 20% ), αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Όσον αφορά στην αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη προηγείται με μεγάλη διαφορά (32,3%) του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση περί καταλληλότητας για την θέση του πρωθυπουργούς, με ποσοστό προτίμησης 51,5% (έναντι 19,2% του Αλέξη Τσίπρα).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, “η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση” ενώ  μόνο 9% θεωρεί ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ειδικότερα, οι πολίτες που κρίνουν «θετικά» και «μάλλον θετικά» τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού φτάνουν το 65% ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά», τον κρίνει το 33%. Αντιθέτως, την ικανοποίησή του για την συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού την αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει το 28% των ερωτηθέντων, ενώ “δυσαρεστημένο” εμφανίζεται το 69%.

Τέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα, μετά την επιτυχημένη διαχείριση του διαστήματος Μαρτίου-Μαϊου, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται αισιόδοξη (πολύ και αρκετά) με συνολικό ποσοστό 75%, ενώ αρνητικά εκφράζοντας την απαισιοδοξία του εκφράζει το 22% των ερωτηθέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ