Ένας στους τρεις δημόσιους υπαλλήλους θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι

Δεν συζητάει μείωση μισθών η κυβέρνηση

Με τηλεργασία συνεχίζει να εργάζεται περίπου το 30% των δημοσίων υπαλλήλων παρά την χαλάρωση των μέτρων, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Εξήγησε πως τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως  εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετικοί και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.

Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Η τηλεργασία έχει ως  προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Κανείς να μην αμφιβάλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ωστόσο ότι στο πλαίσιο μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.

«Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι εξαιρετικά ουσιαστική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ