Κυριάκος Μητοτάκης και Άγκελα Μέρκελ κεντρικοί ομιλητές στο “Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ”

Με κεντρικούς ομιλητές τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, στο Βερολίνο, το «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν από την πλευρά της Γερμανίας ο Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και από την Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, Χρίστος Δήμας, και Ιωάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Τη γερμανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Andreas Feicht, η Κοινοβουλευτική Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Elisabeth Winkelmeier-Becker, και ο Επίτροπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας για την Ψηφιακή Βιομηχανία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις, Thomas Jarzombek.

Τους συνέδρους θα καλωσορίσουν ο Dr. Martin Wansleben, CEO της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του Φόρουμ ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI e.V.).