Κυριάκος Μητσοτάκης: “Συμβουλεύω τους επενδυτές να… μην αργήσουν”

“Το 2020 δεν είναι μια χρονιά απλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το 2020 θα είναι η χρονιά που ως χώρα θα κάνουμε ένα …επενδυτικό άλμα” δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό ανέλυσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Greek Economic Summit που διοργάνωσε το Ελληνο-αμερικάνο Εμπορικό Επιμελητήριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας με έμφαση ότι “συμβουλεύει τους ξένους επενδυτές ένα πράγμα… Μην αργείς!“.

Όπως εξήγησε στον τομέα των επενδύσεων “ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας και οι πιο μεγάλες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή ενός κύκλου, στην έναρξη μιας νέας εποχής, όπως η σημερινή περίοδος για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων και την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης με προτεραιότητα στην επιχειρηματικότητα“.

“Το 2020 δεν είναι μια χρονιά απλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το 2020 θα είναι η χρονιά που ως χώρα θα κάνουμε ένα …επενδυτικό άλμα” , δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: “Τα νομοσχέδια που έγιναν νόμοι του κράτους το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αρχίζουν να αποδίδουν και να φέρνουν αποτελέσματα”.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές θα γίνουν το 2023. Και το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά»

Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα σημαντικών επενδύσεων, εκτός της ανάπλασης του Ελληνικού, για να δώσει την σημερινή εικόνα της προόδου στον τομέα της προσέλκυσης νέων επενδυτών.

“Το Ελληνικό είναι μια σημαντική επένδυση αλλά δεν είναι μόνο το Ελληνικό. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη 9 project διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος αξίας 2 δις ευρώ, 8 μεγάλα έργα αξίας πάνω από 1,4 δις ευρώ ενώ 180 ελληνικές εταιρείες εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό νόμο και θα υλοποιήσουν επενδύσεις 1,2 δις ευρώ, για να αναφέρω μερικές μόνο επενδύσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο»

Τέλος επισήμανε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει εντός του έτους να προχωρήσει με βάση πάντοτε τα δημοσιονομικά δεδομένα σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης εταιρειών, εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων (αναφέροντας και τους συνταξιούχους) λέγοντας πως “οι επόμενες μειώσεις φόρων θα αφορούν στην εισφορά αλληλεγγύης και στις ασφαλιστικές εισφορές”, καθώς είναι σημαντικές επιβαρύνσεις τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους, ειδικά του ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ