Κυριάκος Μητσοτάκης “Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλες ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έστειλε προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συζήτησης, με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκολαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του Greek Economic Summit.

«Ήμουν ξεκάθαρος με τον Τραμπ για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, που είναι κόκκινες γραμμές όλων των κομμάτων και κόκκινες γραμμές της χώρας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει σκόπιμο και είναι πρόσφορος και εντός διεθνούς δικαίου. Δεν επιδιώκουμε εμείς την ένταση και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό. Για αυτό κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου επιδιώκοντας να μειώσουμε το επίπεδο της έντασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αμερική επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος για τις ΗΠΑ σε μία ταραγμένη περιοχή.

Τέλος, εξήγησε την στρατηγική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση κατά την διάρκεια της επίσκεψης στις ΗΠΑ, δίνοντας εμμέσως απάντηση όσον αφορά στην κριτική που του ασκήθηκε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη αντέτεινε ότι «αυτή η έννοια μίας στρατηγικής συμμαχίας να είσαι σταθερός, αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις της στρατηγικής σχέσης να είσαι προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ