Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή λίγο μετά τις 11:00.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και το τετ α τετ με τον Τραμπ, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουτσούμπα

Μητσοτάκης: Γενικέ μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε.

Κουτσούμπας: Χρόνια Πολλά, καλή Χρονιά, τα είπαμε και στο προεδρικό. Δεν μπορούσα να έρθω την Παρασκευή. Ημουν στο Λονδίνο σε κομματική εκδήλωση.

Μητσοτάκης: Το ΚΚΕ οργανώνεται στο εξωτερικό ενόψει της ψήφου των αποδήμων.

Κουτσούμπας: Πρώτη φορά πήγα στο Λονδίνο.

Μητσοτάκης: Αλήθεια;

Κουτσούμπας: Δεν είχα ξαναπάει.

Αυτά συζήτησαν Μητσοτάκης-Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσουμπας εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τα ελληνοτουρκικά, τον εκλογικό νόμο και για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τη δολοφονία Σουλεϊμανι, όχι γιατί η Ελλάδα υποστηρίζει το ιρανικό καθεστώς αλλά επειδή υπήρξε κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ