Βροχή προτάσεων από Αμερικανούς επενδυτές σε Μητσοτάκη!

Τεράστιο ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών και κολοσσών του επιχειρηματικού τομέα των ΗΠΑ δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια των συναντήσεων της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του στην Ουάσινγκτον.

Το κλίμα είχα διαφανεί πριν την έναρξη του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον αντιπρόεδρο του Λευκού Οίκου, Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠ,Α Μάικ Πομπέο στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων σχεδόν 300 Αμερικανοί επιχειρηματίες, που είχαν προσκληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.

Μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν δεχτεί προτάσεις για κατ’ ιδίαν συζητήσεις για επενδυτικές προτάσεις και μελλοντικές συνεργασίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ τις ίδιες πληροφορίες είχαν και στελέχη του Λευκού Οίκου!

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσίασε τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις μειώσεις φόρων που πραγματοποιεί και το σχέδιο για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων επενδυτικών project και να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, τονίζοντας το σταθερό περιβάλλον που επικρατεί πλέον στην χώρα και τις διεθνείς συνεργασίες με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν 22 εκπρόσωποι κορυφαίων επιχειρήσεων καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών από τον χώρο των επιχειρήσεων και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Εταιρείες κολοσσοί σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών), του χρηματοπιστωτικού τομέα, του real estate, των νέων τεχνολογιών και των επενδύσεων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία έθεσαν οι υποψήφιοι επενδυτές σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγορά κινητών, οι υποδομές, τα λιμάνια, το χρηματιστήριο καθώς και το χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια της συνάντησης η συζήτηση επικεντρώθηκε στην σημασία της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, του φορολογικού καθεστώτος (καθώς επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας των μεταβολών στο φορολογικό περιβάλλον), η γραφειοκρατεία και ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.

Στην συνάντηση συνόδευσαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, οι οποίοι επίσης είχαν συζητήσεις στο περιθώριο της συνάντησης με στελέχη και εκπροσώπους επιχειρήσεων που είχαν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα project και τις προτάσεις επενδύσεων του τομέα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και το ενδιαφέρον τουλάχιστον από τους 22 εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων κάθε άλλο παρά…φιλολογικό φάνηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ