Κοινωνικό Μέρισμα: Έρχεται άμεση αύξηση δικαιούχων, άνοιξε γραμμή παραπόνων

Στο “μπάχαλο” με το Κοινωνικό Μέρισμα προσπαθεί να βάλει ένα τέλος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς τέθηκε ήδη σε λειτουργία ο αριθμός παραπόνων και διευκρινήσεων για όσους είδαν την αίτηση τους να απορρίπτεται. 

Ο ειδικός αριθμός  2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

Επίσης, ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ενστάσεις στην οποία όσοι εκτιμούν ή πιστεύουν πως ενώ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα και η αίτησή τους απορρίφθηκε θα μπορούν να κάνουν αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα και θα δοθεί η απάντηση στον καθένα ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις γίνονται στη σελίδα koinonikomerisma.gr

Το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας πως υπάρχουν πολλά αιτήματα για το κοινωνικό μέρισμα τα οποία απορρίπτονται, κάποια εκ των οποίων είναι βάσιμα, προχώρησε στην λήψη αυτής της απόφασης, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι τελικά μεγαλύτερος, όπως βέβαια και οι δικαιούχοι.

Έρχονται αυξήσεις δικαιούχων ΑμεΑ;

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εξεταστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την υποβολή των αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr, το αν θα αυξηθεί το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην κατηγορία των ΑμεΑ από το κοινωνικό μέρισμα.

Ετσι αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, θα ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες ΑμεΑ στην χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Όπως άλλωστε ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είχε γίνει γνωστό, μετά τον σάλο που σήκωσε η καταιγίδα απορρίψεων δικαιούχων από την πλατφόρμα,  όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ