Προς απέλαση ο Λίβυος Πρέσβης

Κινδυνεύει με απέλαση ο Πρέσβης της Λιβυής διότι δεν παρουσίασε το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη με την Τουρκία στο ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έμαθε για το περιεχόμενο της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης όχι όμως δια της επίσημης οδού με αποτέλεσμα να δώσει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2019 στον Πρέσβη της Λιβυής να παρουσιάσει το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβυής αλλιώς θα πρέπει ο ίδιος να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Τον είχε καλέσει ο Δένδιας

Τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα είχε καλέσει τις προηγούμενες μέρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να του εκφράσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Στον πρέσβη της Λιβύης δόθηκε περιθώριο έως την Πέμπτη (5/12) να μας κάνει γνωστό το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Λίβυος πρέσβης είχε σταλεί μήνυμα ότι θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ