Εκτός κυβέρνησης ο Αντώνης Διαματάρης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης, με την παραίτηση του να γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρώην υφυπουργός στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για προσωπικές υποθέσεις που «λειτουργούν αποπροσανατολιστικά»  ενώ συμπληρώνει πως «Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό».

Οι εξελίξεις έτρεξαν μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις σπουδές του και παρότι την Τρίτη καλύφθηκε απόλυτα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Η δήλωση του υφυπουργού:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ