Αυτή θα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως όλα δείχνουν, το “μείγμα” της επόμενης κυβέρνησης θα αποτελείται από αρκετή εμπειρία μαζί με αρκετή δόση ενθουσιασμού, καθώς τα έμπειρα στελέχη θα στελεχώσουν “φρέσκα” πρόσωπα. 

Ο νέος πρωθυπουργός, που ορκίζεται σήμερα στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο, έχει καταλήξει στον κύριο πυρήνα των κύριων υπουργείων, ενώ όπως μεταφέρεται από το περιβάλλον του θα υπάρξουν και αρκετές εκπλήξεις. Σύμφωνα με όσα κρύβει το “μαγικό μπλοκάκι” του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα κύρια υπουργεία θα ανατεθούν σε έμπειρα δοκιμασμένα στελέχη τα οποία θα έχουν την αρωγή νέων προσώπων που θα αναλάβουν χρέη υφυπουργών. 

Το ρόλο του “τσάρου της οικονομία” θα αναλάβει όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει το το μετεξελιγμένο υπουργείο Οικονομίας που θα γίνει «Επενδύσεων»

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο Κωστής Χατζηδάκης θα αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η πρώτη “έκπληξη” μάλλον ακούει στο όνομα Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το υπερ-υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα ενσωματωθεί η Μεταναστετυτική Πολιτική, καθώς και η ευθύνη των φυλακών, καθώς και του Κυριάκου Πιερρακάκη, που φέρεται επικρατέστερος για το αναβαθμισμένο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο οποίο θα μεταφερθούν αρμοδιότητες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα καταργηθεί.

Αναβαθμισμένο θα είναι υπουργείο Εσωτερικών που θα πάρει τις αρμοδιότητες για το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης. Την ευθύνη του – οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να – αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος που εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται ο Νίκος Δένδιας, για το Άμυνας επικρατέστερος φέρεται ο Βασίλης Κικίλιας, για το Παιδείας η Νίκη Κεραμέως, για το Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης, για το Υγείας ο Κώστας Τσιάρας, για το Υποδομών και Μεταφορών o Κώστας Αχ. Καραμανλής, για το Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Δικαιοσύνης ένας εκ των Γιώργου Γεωργαντά ή Νίκου Παναγιωτόπουλου, για το Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναβαθμισμένο το γραφείο του πρωθυπουργού

Πρόθεση του νέου πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή ομάδα η οποία θα ελέγχει την λειτουργία όλης της κυβέρνησης. Στο νέο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα έχουν θέσεις ο Στέλιος Πέτσας, που το όνομα του “παίζει” και για θέση αναπληρωτή στο υπουργείο Οικονομικών, του Παναγιώτη Πικραμένου και του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, όπως και του προερχόμενου από τον ΣΕΒ, Άκη Σκέρτσου που οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ