“Τα ελληνικά ομόλογα επέστρεψαν και δεν θα τα προλαβαίνετε”, σύμφωνα με το Bloomberg

Τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα φτάνουν σε επίπεδα πριν την κρίση του 2008.

Μετά από δέκα χρόνια, τα ομόλογα της Ελλάδας έρχονται ξανά στην επιφάνεια και είναι περιζήτητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έπεσε κάτω από 1000 μονάδες έναντι των γερμανικών. 

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, αναγράφεται: “Παρατηρείται μια σπάνια… ανωμαλία από το 2009: Τα λεγόμενα «ομόλογα-σκουπίδια» που εκδίδει η Ελλάδα, βάσει των πιστοληπτικών αξιολογήσεων, να πληρώνουν τώρα λιγότερο από τα ιταλικά 10ετή ομόλογα”.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι πολλοί είναι οι επενδυτές που είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με τα ρευστά και υψηλά αποδοτικά χρεόγραφα της Ελλάδας. Αυτό θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επεκτείνει την φάση της ταχύτερης αγοράς ομολόγων στις 10 Ιουνίου, όταν είναι η επόμενη συνεδρίαση. Γεγονός που θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Τέλος, υπολογιστικές έρευνες προβλέπουν ότι το spread των δεκαετών ελληνικών ομόλογων θα μειωθεί κατά 70 μονάδες βάσης, σε επίπεδα δηλαδή πριν την κατάρρευση των Lehman Brothers.

Χαρακτηριστικά, το Bloomberg σχολιάζει: “Η κρίση του χρέους χτύπησε πριν μια 10ετία την αγορά των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο τώρα επιστρέφουν, εάν μπορείτε να τα βρείτε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ