Ημερίδα με θέμα «La French Tech Athens»

Τη εκδήλωση εγκαινίασε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, παρουσία του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Πελαγίδη, και του προέδρου της French Tech Athens, κ. Guy Krief.

Με θέμα «La French Tech Athens» και με την συμμετοχή περισσότερων από 100 γαλλικών και ελληνικών εταιρείων του κλάδου, καθώς και επενδυτών πραγματοποιήθηκε Ημερίδα που φιλοξενήθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο πρέσβης της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την δημιουργία του French Tech Athens. Θα επιτρέψει στις ελληνικές εταιρείες να ενταχθούν σε ένα διεθνές δίκτυο αριστείας, αλλά και να συναντήσουν Γάλλους εταίρους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν δεσμούς. Το ανθρώπινο, πνευματικό και επιχειρηματικό δυναμικό είναι παρόν στον τεχνολογικό κλάδο στην Ελλάδα, ο οποίος είναι πολύ δυναμικός και οι Γάλλοι δικαίως επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Η γαλλο-ελληνική συνεργασία είναι ήδη υποδειγματική σε πολλούς άλλους τομείς, αλλά είμαι βέβαιος ότι η τεχνολογία θα αποτελέσει σύντομα ένα ακόμη σημαντικό πεδίο στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας».

Ο κ. Guy Krief, πρόεδρος της French Tech Athens, που εδρεύει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη των οικοσυστημάτων σε Γαλλία και Ελλάδα. «Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του εν λόγω οικοσυστήματος, η French Tech αποτελεί την δεύτερη σε μέγεθος αγορά στην Ευρώπη ως προς την εξασφάλιση κεφαλαίων, ενώ 27 επιχειρήσεις χάρη στην υποστήριξη αυτή εισήχθησαν στο χρηματιστήριο. Στην Ελλάδα, με την εισροή κεφαλαίων άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων το 2017 άλλαξε όλο το τοπίο. Δημιουργήθηκαν έξι VC funds, τα οποία ήταν προσανατολισμένα στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο. Έκτοτε, τα εν λόγω VC funds έχουν υποστηρίξει με άμεσες επενδύσεις περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και τώρα ετοιμάζονται να αποδεσμεύσουν νέα κεφάλαια για τον ίδιο σκοπό. Χάρη σε αυτή την υποστήριξη, “ξεπήδησαν” επιχειρήσεις όπως οι Meta, Microsoft και JP Morgan και άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα “γιγάντων” της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, η Tesla και η Amazon».

Ο πρέσβης συνεχάρη τους χορηγούς και την ομάδα French Tech Athens για την δέσμευση τους. Χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία στην Πρεσβεία της κυρίας Sylvie Cogneau, εκπροσώπου της Γαλλικής Τράπεζας Δημοσίων Επενδύσεων (Bpifrance) και του κ. Grégoire Vigroux, προέδρου της French Tech Roumanie, που ήρθαν για να μοιραστούν την εμπειρία τους με το γαλλο-ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας.

 Η «French Tech» αριθμεί 115 πρωτεύουσες και κοινότητες «French Tech», εκ των οποίων 67 παγκοσμίως και οι υπόλοιπες σε γαλλικές πόλεις. Η Γαλλική Πρεσβεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτό το δίκτυο επιχειρηματιών που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ