Ραγδαία ανάπτυξη στην αγορά του Blockchain με αύξηση 118% στις θέσεις εργασίας

Η εκτόξευση της αγοράς του ψηφιακού νομίσματος προώθησε πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Η αγορά εργασίας κρυπτονομισμάτων και blockchain εξακολουθεί να αναπτύσσεται, καθώς διάφοροι οργανισμοί συνεχίζουν να υιοθετούν τις συγκεκριμένες τεχνολογίες, με τους υπεύθυνους προσλήψεων στον χώρο να αναζητούν όλο και περισσότερα ταλέντα, ειδικά για το κομμάτι ανάπτυξης λογισμικού.

Τα δεδομένα του Crypto Parrot δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας ανάπτυξης λογισμικού επικρατούν στην αγορά εργασίας crypto και blockchain το 2021, με ποσοστό 30%, μειωμένο κατά 14,56% από την ίδια περίοδο πέρσι.

 
Παρόλο που οι αγγελίες θέσεων εργασίας ανθρώπινου δυναμικού σημείωσαν το μικρότερο μερίδιο της τάξης του 3%, ο τομέας πέτυχε τον πιο σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης που άγγιξε το 200%. Σε γενικές γραμμές, το μερίδιο των νέων θέσεων εργασίας σχετικών με crypto και blockchain αυξήθηκε κατά 118% στα μέσα Ιουλίου σε σύγκριση με τις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Η ερευνητική έκθεση αναφέρει μάλιστα ορισμένους πιθανούς παράγοντες για την αύξηση των θέσεων εργασίας στην αγορά κρυπτονομισμάτων και blockchain, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι η αξία του Bitcoin και του Ethereum εκτινάχθηκε φέτος σε ιστορικά επίπεδα, δίνοντας στους επενδυτές την ευκαιρία για αυξημένα κέρδη. Άλλωστε, για τις εταιρείες του χώρου, ο στίβος των εξελίξεων στην αγορά του ψηφιακού νομίσματος ανέδειξε τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των εσόδων, προκαλώντας το ξέφρενο κύμα προσλήψεων.
 
Παρόμοια κινητικότητα παρατηρείται τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, με τη ζήτηση στη χώρα να αυξάνεται και τις αγγελίες στο ίντερνετ να ζητούν blockchain developers και ερευνητές. Ταυτόχρονα, το πανεπιστήμιο της Κύπρου στη Λευκωσία προσφέρει, ήδη από το 2014, μεταπτυχιακά προγράμματα στην τεχνολογία του blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα στα ελληνικά. Υπάρχουν επίσης ελληνικές Startups όπως η GX Blocks Energy και η Excelon που δραστηριοποιούνται στο blockhain και crypto πεδίο, αντίστοιχα, μαζί με τις CoinomiBitfortip και Bcash.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ