“Πάνω από όλα η Μπαρτσελόνα, ακόμη και από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο”

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα εξήγησε σε συνέντευξη τύπου τις αιτίες του διαζυγίου με τον Λιονέλ Μέσι.

Δεν θα αγωνίζεται στο Κάμπ Νου από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λιονέλ Μέσι. Η είδηση για ορισμένους ήταν η επιβεβαίωση ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου μετά την κρίση στην σχέση του Αργεντίνου άσου με την κορυφαία καταλανική ομάδα το 2020. Για κάποιους άλλους ήταν μια αιφνίδια εξέλιξη η οποία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Την δική του εκδοχή για τα πρόσφατα γεγονότα εξέθεσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Ζοάν Λαπόρτα πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.  Ο Λαπόρτα στην εναρκτήρια δήλωση του ανέφερε τα ακόλουθα:”Δεν είμαι διατεθειμένος να υποθηκεύσω τα δικαιώματα του συλλόγου για κανέναν. Ο σύλλογος είναι πάνω απ’ όλα, ακόμη και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες”.

Εν συνεχεία ο Λαπόρτα  προχώρησε στο καρδιά του θέματος εξηγώντας γιατί φεύγει ο 34χρόνος αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής από την ομάδα. “Οι λόγοι για τους οποίους δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία είναι ότι υπήρχαν σαφείς αντικειμενικοί λόγοι: η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και η επένδυση τέτοιου όγκου,  που βέβαια εμείς ήμασταν πρόθυμοι να  κάνουμε, αλλά είχαμε ξεπεράσει το περιθώριο των μισθών. Η καταστροφική διαχείριση του προηγούμενου συμβουλίου ξεπέρασε το όριο και δεν είχαμε χρόνο να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο έχει άλλες προτάσεις. Ήρθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω, με την ψυχρότητα των αριθμών. Μέσα στη La Liga πρέπει να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, παρόλο που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είναι πιο ευέλικτος.

Ο Λιονέλ  Μέσι  αξίζει τα πάντα, είναι ένας άνθρωπος που έδειξε την εκτίμησή του για την Μπάρτσα και τη διάθεσή του να μείνει. Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα. Δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες ελπίδες. Ο παίκτης έχει επίσης άλλες προτάσεις και υπάρχει χρονικό όριο επειδή η La Liga ξεκινά σύντομα. Το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε μεταξύ μας στις συζητήσεις που κάναμε ήταν να υπογράψουμε για δύο χρόνια και να πληρώσουμε σε πέντε χρόνια. Όμως η υποθήκη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για μισό αιώνα δεν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ