Morgan Stanley: «Καμπανάκι» για βουτιά 22% στη Wall Street

Ενώ οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης της οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές.

Οι αμερικανικές μετοχές είναι αντιμέτωπες με πιο απότομη πτώση από ό,τι αναμένουν πολλές «αρκούδες», σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Morgan Stanley.

Ο Μάικλ Ουίλσον της Morgan Stanley προειδοποίησε ότι ενώ οι επενδυτές είναι γενικά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και το risk premium για τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει πολύ χαμηλότερα από τις 3.500 με 3.600 μονάδες που υπολογίζει αυτή τη στιγμή η αγορά σε περίπτωση ήπιας ύφεσης, σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι εκτιμήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές από πλευράς κατεύθυνσης, αλλά λάθος ως προς το μέγεθος» υπογράμμισε ο Ουίλσον, προειδοποιώντας ότι ο δείκτης αναφοράς θα μπορούσε να πέσει γύρω στις 3.000 μονάδες -περίπου 22% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι μολονότι μια επιβράδυνση στον πληθωρισμό θα προσέφερε στήριξη στις αγορές ομολόγων, «είναι επίσης κάτι πολύ αρνητικό για την κερδοφορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ