Νοθευμένα καύσιμα: Τι ζημιά προκαλούν – Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλαντζόπουλος απηύθυνε έκκληση για περισσότερους ελέγχους και αυστηροποίηση ποινών.

Περισσότερους ελέγχους και αυστηροποίηση ποινών για όλους όσοι νοθεύουν τα καύσιμα κίνησης ζήτησε, στο πλαίσιο της συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Απόστολος Καλαντζόπουλος.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, βενζινοπώληδες και ειδικούς του χώρου του αυτοκινήτου το πρόβλημα της νόθευσης είναι πολύ μεγάλο.

«Τα νοθευμένα καύσιμα έχουν επιπτώσεις και επικαθήσεις στον κινητήρα. Φθίνουν αρκετά μέρη του αυτοκινήτου (τσιμούχες, μπεκ, βαλβίδες, σύστημα τροφοδοσίας κ.ά.) δήλωσε ο Βασίλης Τόνας, μηχανικός αυτοκινήτων στο Ίλιον Αττικής τονίζοντας ότι «με το πέρασμα του καιρού (το νοθευμένο καύσιμο) φθείρει εσωτερικά τον κινητήρα και διαβρώνει το σύστημα τροφοδοσίας» με το κόστος επιδιόρθωσης να αγγίζει και τα 1.000 ευρώ.

Συγχρόνως, η χαμηλή τιμή στα καύσιμα συνήθως δημιουργεί προβλήματα στα αυτοκίνητα και στην τσέπη των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στο συνεργείο είτε με την οδική βοήθεια είτε με προβλήματα με το κόστος επισκευής του οχήματος να είναι υπέρογκο. Για τον λόγο αυτό είναι καλό οι καταναλωτές να μην κοιτάνε τις χαμηλές τιμές γιατί ενδέχεται να τους κοστίσει στο τέλος.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ